april 27, 2021

Bli av med pigmentfläckar

Av Bananen

Har du envisa pigmentfläckar som vägrar att försvinna? Testat c-vitamin, retinol och solskydd? Då kan det vara dags att testa cosmelan! Detta är en supercool och unik behandling som jämnar ut hudton och reducerar pigmentfläckar. Låt oss berätta mer!

Detta kan cosmelan behandla:

1. Pigmentfläckar och ärr.
De kanske inte försvinner helt, men de kan ofta blekas väldigt fint, vilket ger dig en jämnare hudton. Perfekt för den som tidigare haft problem med acne eller dragit på sig gamla solskador av oförsiktigt solande.

2. Melasma (hyperpigmentering)
Detta är en vanlig hyperpigmentering hos kvinnor som oftast uppkommer på kinderna, näsryggen, pannan och överläppen. Den kan förekomma även hos män, men det tycks som sagt vara vanligare hos kvinnor. Man tror att det beror på graviditet och p-piller. Melasma har olika utseende men är ofta lite gråaktigt. Melasma behandling kan göras med cosmelan.

Hur går cosmelanbehandling till?

Cosmelan är som sagt en pigmentbehandling, denna innehåller kraftfullt verkande ämnen som hämmar en enzym, denna kallas tyrosinas. Tyrosinas är ansvarig för tillverkningen av melanin och genom att sakta ner denna produktion kommer mörka fläckar att blekna.
När du kommer till din behandlare gör du alltså en peel, denna brukar inte göra ont, men det kan sticka lite i början. Efteråt kan du uppleva lite rodnad och din hud kan se ut som den fått en solbränna. Det är inte farligt eller ovanligt. Du kan även känna att du är torr och att huden kliar, vilket också är vanligt.

Eftersom pigmentfläckar växer av solen är det speciellt viktigt att efter behandlingen undvika solexponering. Din hud kommer vara känsligare efter behandlingen och därför är det jätteviktigt att du använder högt spf dagligen och även återapplicerar ofta. Har du generellt problem med pigmentfläckar ska du alltid ha högt spf och inte slarva med återappliceringen, detta säkerställer att du får behålla ditt resultat så länge som möjligt!