april 23, 2021

Få långt hår utan löshår

Av Bananen

Är du en av de som drömmer om ett långt och vackert hår? Som kanske inte riktigt kommer dit innan håret blir slitet? Låt oss ge våra bästa tips på hur du tar hand om ditt hår för att få drömlängderna!

Innan vi börjar med våra tips vill vi påpeka att det finns vissa genetiska hinder ibland. Alla kan inte få jättelångt hår, däremot kan du alltid ge ditt hår de bästa förutsättningarna att bli så långt som möjligt!

1. Undvik kemiska behandlingar och värmestyling
Detta är sedan gammalt, men ju mer du färgar, bleker, plattar och lockar ditt hår, desto slitnare blir det. Undvik onödiga behandlingar, tänk genom vad du gör och hitta alternativa metoder att styla håret. Visste du t ex att du kan locka håret med en strumpa? Skulle det vara så att du fått skadat hår av olika behandlingar kan du testa K18 leave-in molecular repair mask som faktiskt går in och lagar skador på håret!

2. Använd håraccessoarer i siden
Siden är ett av de material som faktiskt är absolut bäst för hår och hud! Det torkar inte ut, har väldigt lite friktion och kan t.o.m skydda ditt hår. För de med lockigt hår är sidenprodukter speciellt bra. Testa en sovmössa silke och se hur dina lockar håller mycket bättre, men också hur mycket mindre frizz och skador ditt hår får.

3. Byt ut dina produkter
Med rätt balans av protein och fukt kommer ditt hår må bättre. Se även till att använda väl formulerade hårprodukter utan onödiga tillsatser så som silikoner. Detta är framför allt viktigt för lockiga hår som brukar vara något mer ömtåliga. Välj hellre produkter från märken så som Living proof, dessa passar jättebra för lockiga hår.

Skulle du följa alla dessa råd utan att se någon förbättring på ditt hårs längd så kan det vara så att du är en av de som rent genetiskt inte kan få så långt hår. Nu menar vi inte att detta kommer göra skillnad över en natt. Håret växer ungefär 1 cm per månad, så du behöver ge det ett drygt halvår först. Så, gör du allt rätt men med lite resultat, ja, då kanske löshår får vara din grej.